Life

7 luni de sărăcie? Poate 7 ani!

Nu exista nici un motiv sa ieșim peste 7 luni din criză. Daca guvernul promite asta, minte. N-or sa se înghesuie clienții la porțile firmelor românești peste 7 luni. Economia globală n-o sa-si revină. Uniunea Europeana si-a epuizat rezervele financiare in programe anticriză fără rezultat, iar acum abia intra in criză. Reforma sistemului bugetar european si renunțarea la protecția sociala aberantă din ultimii 50 de ani se va face cu suferințe şi violente greu de imaginat azi. In Franța si Italia abia începe haosul manifestațiilor sindicale.

Țările europene vor avea de ales: sau vor înăbuși cu forța manifestațiile populare si vor limita drepturile cetățenești (Romania a si început) sau se vor cufunda in haos.

Doar popoarele puternice vor accepta sacrificiile cerute de criza si vor înțelege ca trebuie sa muncească mai mult, pe bani mai putini. Doar ele nu vor ieși inutil in strada, si doar ele își vor păstra intacta democrația. Dar până acum, singurii care au înțeles ca trebuie sa strângă din dinți si sa treacă prin criza ca si printr-un război, au fost doar americanii, englezii si germanii.

România intră în criză cu cele mai mici șanse de supraviețuire ca stat.

Clasa politică româneasca este complet compromisă. In ultimii 20 de ani, fiecare partid parlamentar a fost la putere de cel puțin 2 ori. Si principala preocupare a fost sa fure cat mai mult. Indiferent de etichetă, toate partidele românești au fost preocupate doar sa întărească puterea statului asupra indivizilor si asupra firmelor private. Așa ca in Romania nu exista cu adevărat vreun partid de dreapta – toate sunt in realitate partide comuniste.

Populația este si ea dependenta de banii statului. Si nu are chef sa stea pe picioarele ei. Angajații statului, asistații sociali si pensionarii reprezintă circa 8 milioane de oameni – aproape jumătate din populația României. Mai grav este ca majoritatea românilor capabili, harnici si cu inițiativă au plecat deja din tara lor si produc bani in alte tari. Numărul romanilor care lucrează la negru in străinătate depășește probabil 5 milioane de persoane, ceea ce înseamnă ca in Romania nu au mai rămas decât cel mult 16-17 milioane de oameni.

Dar cel mai grav este ca muncitorii romani sunt printre cei mai leneși, mai prost pregătiți si mai indisciplinați din Europa. În același timp sunt pretențioși si cer mai mulți bani decât fac. Deci nu există nici un motiv pentru ca investitorii (străini sau români) să mai facă afaceri în această ţară. Mai ales că din cauza crizei foamea de bani este imensă, iar ţările se bat pe investitori!

După criză va fi o altă Românie.

Așa ca vom ieși din criză doar când toate astea se vor schimba. Alți politicieni, alţi muncitori. Adică alt popor. Poate va dura 7 ani, poate 15. Poate mai mult. Dar e inevitabil.

Îi aud pe oameni cum zic: chiar vrem sa avem un capitalism sălbatic? Nu își dau seama ca nu mai contează ce vrem. Nu mai contează voința si voturile poporului. Contează doar câți bani are poporul respectiv in buzunar. Iar poporul român e cam lefter. Deci dorințele lui sunt zero!

România se prăbușește acum in prăpastie. Si e o prostie să zici: chiar vrem să cădem? Nu e mai bine să votăm împotriva legii gravitației?

România va da faliment chiar daca românii l-ar învia pe Lenin şi l-ar vota să conducă ţara. Si chiar dacă ar alege-o pe Margaret Thatcher.

Diferența este că, după prăbușire, Margaret Thatcher ne-ar scoate din criză in câțiva ani. Lenin – niciodată!