Life Viata

9 modalități ușoare de a face o primă impresie bună

Nu trebuie să fiți cel mai inteligent sau cel mai atractiv. Există unii oameni care au toate aceste calități într-un mod natural. Dar, există și oameni care trebuie să lucreze la unele abilități pentru a se face memorabili.

Indiferent dacă este vorba de un interviu de angajare sau de un nou prieten, iată nouă sfaturi pentru a vă face să lăsați o impresie pozitivă cu toți cei cu care vă întâlniți:

Fiți drăguț

Cea mai bună cale de a fi fermecător este de a face pe cineva să zâmbească, să se simtă fericit sau admirat. Încercați să faceți un compliment care să fie autentic. Dacă nu găsiți nimic bun de spus, nu vă băgați.

Conversați echilibrat

Asta înseamnă că asculți la fel de mult cât vorbiți. O conversație echilibrată este atunci când ambii interacționează. Conversând cu o persoană care vorbește non stop toată lumea o va evita.

În funcție de oamenii sau mediul în care sunteți, trebuie să alegeți echipamentul perfect care lasă cea mai bună impresie. Dacă vă duceți la ceva serios, purtați ceva oficial și elegant. Dacă vă duceți la bar purtați ceva relaxat, lasăți puțin imaginația să zburde.

Afișați interesul

O modalitate foarte bună de a face o impresie bună este să vă arătați interesați de viața persoanei pe care o cunoașteți. Aveți grijă, totuși, linia dintre a arăta interes și a vă băga nasul unde nu trebuie este foarte subțire. Cereți ceva pentru a lăsa impresia că vreți să știți ce face cealaltă persoană. Dacă este cazul, cereți-i să vă arate ceva legat de conversație. De exemplu, dacă discutați cu un fotograf, spuneți ceva de genul „Mi-ar plăcea să vă văd munca într-o zi”.

Mai aproape de oamenii care par mai timizi sau izolați

Dacă doriți să întâlniți oameni noi sau dacă vă aflați într-o situație de grup în care trebuie să vă simțiți integrați, începți cu persoane care sunt singure, liniștite sau izolate. Este o opțiune bună, deoarece acestea sunt de obicei mai dispuse să vorbească. Ele pot fi în aceeași situație ca tine sau pur și simplu le este greu să se integreze și să fie încurajați.

Contribuiți la conversație

Încercați să contribuiți cu fapte interesante la conversația pe care o aveți, mai ales dacă este un subiect despre care știți sau care vă interesează. Acum, nu este vorba despre a deveni „acel știe-totul”, nimănui nu îi plac oamenii mândri.

Stabiliți contact vizual

Indiferent cu cine vorbiți, întotdeauna priviți direct în ochi. Pentru că ei spun că ochii sunt oglinda sufletului, în plus, menținerea vizuală arată siguranța în propria persoană și interes față de cealaltă.