Viata

Boabe versus capsule- ce preferi pentru espressorul tau?

Espresso pe baza de boabe sau pe baza de capsule?

In lumea de azi, avem tendinta de a pune accent pe confort mai mult decat pe orice altceva. Incercam sa facem lucrurile in mod rapid in detrimentul de a le face corect. In acest context, uneori putem uita sa facem lucrurile asa cum ar trebui sa fie facute si riscam sa pierdem bucuria simpla a nauntelor subtile de care ne putem bucura doar atunci cand lucrurile sunt facute corect.

Stilul mai traditional nu inseamna automat ceva rau

Espresso e ca un fel de paste. Poti sa mergi la magazin si sa cumperi paste uscate, care au un gust decent si a caror pregatire dureaza cateva minute. Inainte sa iti dai seama, ai si preparat o cina delicioasa. Deci, de ce exista inca restaurante si bucatari care fac pastele de la zero? Pentru ca e mai bine. Le ofera mai mult control asupra procesului. Poti observa diferenta dintre pastele proaspete, de casa, si cele care se gasesc intr-o cutie.

Acelasi lucru este valabil si pentru espresso. Aparatele de espresso automate cu capsule sunt alternativa mai rapida si mai putin migaloasa a espressoarelor manuale sau automate. Sunt rapide si fac un espresso bun. Cu toate acestea, calitatea bauturii nu este atat de ridicata. Espresso-ul necesita pricepere si timp pentru a fi bun, si prin urmare o masina de espresso care functioneaza pe baza de boabe proaspat macinate, deoarece, indiferent cat de greu se straduiesc, capsulele de espresso nu pot reda exact prospetimea bauturii rezultate direct din boabele macinate.

Compararea costurilor

Aparatele pe baza de capsule costa cu siguranta mai putin decat masinile complet automatizate care fac toata munca pentru tine. S-ar putea sa economisesti banii pe aparat si instrumentele necesare pentru a il utiliza, insa nu vei economisi banii pe cafea. Capsulele de espresso sunt mai scumpe decat o punga de espresso pre-macinata sau de boabe de cafea intregi.