Fără categorie

Cand se strica masina de spalat – reparatie sau inlocuire?

E sambata dimineata. Prosoape si haine pentru copii sunt ingramadite in cosul de rufe si este timpul sa reimprospatati lenjeria de pat. Ati umplut masina de spalat cu prima incarcare de rufe, dar nu se intampla nimic atunci cand apasati butonul de pornire. Panica si frustrarea s-au strecurat dupa cateva minute fara a avea succes. Trec ore bune si nicio schimbare. Considerati optiunile dumneavoastra: inlocuiti-o sau reparati-o? Raspunsul ar fi evident daca ar fi ceva mai mic si mai putin pretios, ca un toaster. Dar, cu putina cercetare, introspectie si matematica de baza, puteti ajunge la o decizie sanatoasa.

Ca si in cazul altor investitii, intrebati-va daca va permite bugetul. Primul pas este sa aflati ce s-a intamplat cu masina dumneavoastra de spalat si cat de mult ar costa reparatia. In cazul in care masina de spalat este inca in garantie, este posibil sa nu fiti nevoit sa scoateti portofelul, ci doar documentele acesteia. Din pacate, daca masina de spalat nu mai este in garantie, variantele se imputineaza. Este posibil sa gasiti o companie dispusa sa diagnosticheze problema telefonic. Alti tehnicieni percep o taxa doar pentru a veni si pentru a diagnostica problema, dar pot deduce acel cost din pretul total al serviciului de reparatii. Fiti pregatit sa platiti suplimentar pentru intalniri in ziua in care masina s-a stricat, in week-end sau la ore tarzii.

O alegere inteleapta este sa inlocuiti masina de spalat rufe. Pe piata exista nenumarate modele, tehnologii avansate si cel mai important, preturi avantajoase.

Inlocuirea masinii de spalat rufe cu una noua

Speranta medie de viata a unei masini de spalat noi este de 11 ani. Specialistii topmasinidespalat.ro recomanda inlocuirea oricarui aparat care are o vechime de peste opt ani, cu exceptia cazului in care acesta este un model high-end. Inlocuirea unei masini de spalat poate reduce in mod semnificativ consumul de apa, lucru benefic gospodariei. Pentru a o alege pe cea potrivita ar trebui sa tineti cont de dimensiune, capacitate, clasa energetica si nu in ultimul rand, de pret. Dar de ce este recomandat sa va inlocuiti masina de spalat rufe? Masinile noi prezinta urmatoarele avantaje:

  • programarea proceselor de spalare
  • functii noi de spalare, adaptate nevoilor dumneavoastra
  • consum redus de apa si prin urmare, reduceri considerabile la facuti
  • preturi accesibile si oferte de pret atractive in functie de perioada achizitionarii
  • noi tehnologii, modelele de acum putand fi controlate de la distanta prin intermediul unei aplicatii

Asadar, analizand avantajele fiecarei optiuni si bugetul de care dispuneti, speram sa luati cea mai buna decizie pentru caminul dumneavoastra!