Funny

Ce NU se poate in Romania

  1. Să ai şi medici bine plătiți, dar să şi tratezi pe toata lumea. Vreți salarii mari la medici? Merită, că salvează vieți, ajută oameni etc.? atunci nu-i mai tratați pe cei care nu plătesc! Cei săraci, care nu-si permit asigurare medicală – să moară, sau să nu mai fie săraci! Ne pierdem umanitatea, iar Dumnezeu a zis să ne fie milă? Păi să vă plătească Dumnezeu salariile. Nici Statele Unite nu-şi permit sa-i trateze pe toți, iar economia României e zero barat faţă de cea americană.
  2. Să dai învăţământ gratuit la toţi. E evident ca majoritatea elevilor vor să scape de şcoală. Păi să le dăm posibilitatea să scape! Să cheltuiești banii statului cu ei înseamnă sa arunci orzul pe gâște. Romania a ajuns o ţară făcută de puturoși, pentru puturoși. Scopul învățământului romanesc nu este sa ofere informații utile la angajarea intr-o firmă privată, ci să ofere diplome de carton necesare la angajarea la stat (unde nu contează calitatea, ci patalamaua si “pila”). Amuzant e că profesorii simt chiar o mândrie patriotică fată de acest sistem debil (şi profund comunist). Deși toate evaluările externe arată că este printre cele mai slabe din lume. Şi nici nu e nevoie de evaluări: se vede cât e de bun, după cum merge economia românească!
  3. Să ai şi drumuri multe, şi bune, dar să fie şi gratuite. Așteptați drumuri si autostrăzi (eventual suspendate) de la statul roman? Păi mai așteptați încă 100 de ani. Statul a furat, fură si va fura întotdeauna. Chiar dacă vine Isus Cristos președinte, cei de sub el or să găsească metode să fure la kilogramul de asfalt. Până nu se fac drumuri private, in care să plătești accesul la barieră, o să ne plângem că dăm în gropi. Şi cam o merităm.
  4. Să ai şi pensionari fără număr, şi pensii mari, şi o grămadă de angajați la stat, şi pe salarii mari. Aici nu mai e nevoie de nici o explicație. Ne place sa “stăm” la stat si ne-am făcut iluzia ca, daca intram in UE, o să stăm după aia pe fonduri europene. Ei, uite că prostia se plătește: cu șomaj, cu foame şi cu haos social.
  5. Să dai bani gratis şi să vrei să mai şi muncească cineva. Sărăcia nu trebuie să fie confortabilă. Sărăcia trebuie să fie groaznică şi umilitoare, ca să te lupţi disperat să scapi de ea. Ce-i aia ajutor social, subvenție de căldură, sau „pensie” minimă fără nici o contribuţie? De ce nu le cerem asistaţilor social măcar să muncească în folosul comunității? Măcar să cureţe prin parcuri.
  6. Să jupoi firmele private şi să crezi că patronii sunt datori să aducă bani de acasă. Asta e prostia supremă. Ştiţi ce simplu e să nu mai plăteşti impozite? Evaziunea fiscală a ajuns la 80%! Chiar dacă ANAF ar fi o instituţie competentă şi ne-coruptă (ca IRS-ul american), nici un stat nu supravieţuieşte cu forţa! Când majoritatea cetăţenilor refuză să mai plătească impozite, atunci statul e de vină, nu cetăţenii! De fapt, in Romania, evaziunea fiscală a devenit grevă fiscală: firmele refuză să vă mai ţină in spate! Pentru că în schimbul taxelor si impozitelor nu primesc ce vor. Şi bravo lor!
  7. Să faci şi reforma statului, dar să şi furi de la buget. Asta încearcă acum PDL-iştii (şi ca să fim imparţiali: ceilalți politruci nici măcar n-au încercat sa facă vreo reformă – s-au mulțumit doar să fure!). Clasa politică românească are zero încredere populară! Cât timp PDL fură din impozitele noastre, n-o sa aibă nici autoritate, nici sprijin pentru măsuri dure. Nici de la cei de stânga (evident!), nici de la cei de dreapta – pentru că nimănui nu-i place sa fie furat!

Concluzie: nimic nu e nou sub soare. Tot ce am scris aici a fost rezumat foarte simplu de către poporul român, cu secole in urmă, astfel:

  1. Daca împarți doua paie la trei măgari, nu saturi nici unul. E mai bine sa împarți două paie la doi măgari!
  2. Şi cu mâna-n buzunar si cu sufletu-n rai, nu se poate! Sau ceva in genul asta…aici nu mai țin minte exact proverbul…