Din imprejurimi Life Pasiuni Stories Viata

Ce să faci când te simți total pierdut și confuz

În viața noastră, în momente diferite ne simțim pierduți. Mai mult sau mai puțin, credem că nu este locul nostru. Că nu facem ceea ce ne face fericiți sau că ceea ce facem ne privează de lucruri bune. Pe scurt, ne simțim răi și nu găsim sensul la nimic. Ei bine, între voi și mine, de la un millennial la un millennial, de la un ratat la un ratat, acum veți trece prin întrebări în examinarea vieții voastre pe care nu ați studiat-o vreodată.

Sunt într-adevăr un ratat?

Este prima din multele intrebari pe care ar trebui sa va intrebati cand va simtiti asa. Etimologic, un ratat este cineva care nu are un destin special. Sincer, cred că toți avem un destin, din care de obicei decidem călătoria. A te pierde este normal dacă nu știi calea. Pentru a afla mai multe despre aceasta este obligatorie să știi acest lucru.

Sunt oameni care își petrec viața făcând lucrurile pe care le urăsc, pentru a obține banii de care nu au nevoie, pentru a cumpăra lucruri pe care nu le doresc și pentru a impresiona pe cei care urăsc. Acești oameni sunt adevărați perdanți. Veți avea momente confuze, îndoielnice sau indecise. Sunați așa cum doriți, dar nu sunteți un ratat.

E prima dată când simt asta?

La început, se pare că da, că nu ați fost niciodată mai rău. Că toate momentele anterioare au fost exagerări ale minții tale. Că acum nu mai există nici o întoarcere sau că nu veți putea să vă bucurați ca înainte. Gândiți-vă din nou, poate că acum vedeți în mod clar că, de la cât de mult călătorim, uneori ne pierdem în atâtea vise mărețe; deși știi că întotdeauna merită să lupți pentru a le împlini.

Mă voi simți întotdeauna total pierdut?

Uitați de cuvintele întotdeauna, totul, nimic și niciodată. Evenimentele sunt relative și stările sunt temporare, nu există adevăruri absolute sau sentimente permanente. S-ar putea să fii avut un accident. Că a avut loc un eveniment nefericit sau că ați fost implicat într-un anumit eveniment. Dar nu, nu te vei simți total pierdut pentru totdeauna.

Sunt un ratat pentru muncă, familie, dragoste sau prieteni?

Poate e puțin. Poate că e teamă de ceva nou, ceva mai bun, dar nu ești îndrăzneț să o spui. Modifică unele lucruri. Unul dintre marile avantaje ale sentimentului de a fi pierdut este că e clar că a venit timpul să acționăm, să avem dorința.

Știu ce vreau să fac?

„Dacă știți deja ce trebuie să faceți și nu faceți asta, atunci sunteți mai rău decât înainte.” Confucius ne-a lăsat aceste cuvinte plăcute pe care le uităm adesea.

Îmi dau seama de viața mea?

„Nu contează cu adevărat că nu ne așteptăm la nimic din viață, dar viața așteaptă ceva de la noi” (Viktor Frankl). Viața este plină de momente, unele înalte și unele mai puțin înalte, create de circumstanțele interne și externe, deși voi decideți intensitatea. Acesta este sensul pe care doriți să-l dați vieții voastre.