Life

Cea mai buna cafea arabeasca este cea servita intr-un decor specific

Cafea cu hel

Cafeaua arabeasca se refera la o varietate sortimente de cafea aromatizata, preparata din cafea din Arabica, care este una dintre cele doua sortimente remarcabile de boabe de cafea, cealalta fiind Robusta. Cultivata la o altitudine cuprinsa intre 1200 si 1500 de metri, cafeaua Arabica reprezinta aproximativ 80% din productia mondiala de cafea si este considerata exceptionala pentru gustul si calitatea superioara. In majoritatea tarilor arabe din Orientul Mijlociu, servirea cafelei este o parte importanta a ospitalitatii si traditiei lor primitoare. De fapt, ei si-au dezvoltat propriul mod de preparare al cafelei, ce constitue unicitate. Ganesha Caffe a continuat lantul ospitalitatii, si doreste sa duca mai departe traditia cafelei cu ajutorul Coffe Shopu-ului existent in cadrul restaurantului.

Istoria cafelei

Cafeaua are o istorie indepartata, ce dateaza din secolul al IX-lea, si se cunoaste ca a fost produsa in Etiopia. Originea cafelei este in mare parte atribuita lui Kaldi – un crescator de capre, care a observat mai intai nivelul crescut de energie al caprinelor la rumegarea anumitor boabe, ce mai tarziu a descoperit ca sunt de cafea.

Pe baza informatiilor oferite de Kaldi, staretul manastirii locale a facut un experiment folosind aceste fructe nou descoperite, care in cele din urma s-au dovedit a fi o bautura energizanta. A facut drumul spre regiunile din Orientul Mijlociu si Africa de Nord in secolul al XV-lea, iar ulterior a calatorit in Italia si in alte regiuni europene, precum si in America. Astazi, cafeaua este consumata pe scara larga in intreaga lume si este in special laudata pentru gustul bogat si aroma tentanta.

Diferentele intre cele doua sortimente: Arabica sau Robusta

Cele doua soiuri difera in functie de gust, conditii de crestere, chiar si pret. Boabele de cafea arabica tind sa aiba un gust mai dulce si mai delicat, cu tonuri de zahar, fructe aromate si fructe de padure. Gustul asemanator vinului ce caracterizeaza cafeaua, duce plus savoare acesteia, alaturi de un soi de aciditate excelenta.

Cu toate acestea, varianta de cafea robusta are un gust mai puternic, mai aspru, cu note de final ce se aseamana cu arahidele, si este considerata inferioara variantei arabica. Cafeaua robusta contine o doza dubla de cafeina spre deosebire de arabica si este apreciata pentru aroma puternica si cantitatea de spuma ce o produce.

Ganesha Coffe Shop

Pentru clientii iubitori de cafea, Ganesha Caffe detine o gama intreaga de sortimente, de la Espresso, Mochaccino, Caffe latte, chiar si Cappucino personalizat cu poza clientului. Pentru zilele calduroase de vara, cei de la Ganesha Caffe au pregatit diverse variante de Iced Coffe aromate, pe gustul oricarui mofturos. Si pentru ca acestia s-au gandit si la momentele cu adevarat speciale, au adaugat pe lista de bunatati si Coffe Cocktails precum Bailey’s latte, Irish coffe sau Mexican coffe. Detalii pe https://ganeshacaffe.ro/en/.

Pentru un plus de savoare, clientii pot combina aromatele cafele cu diverse sortimente de narghilea.

Ganesha Caffe isi asteapta clinetii cu bratele deschise la cele doua locatii, cea din Bvd. Barbu Vacarescu 71, sau Calea Victoriei 16-20. Pentru mai multe informatii sau rezervari se pot contacta numerele de telefon 0764263742 sau 0748336677.