Viata

Cum sa calci pantalonii corect

Pantalonii se numara printre obiectele vestimentare preferate ale tuturor celor care isi doresc o tinuta lejera, practica, usor de asortat si de purtat. Pe de alta parte, pantalonii sunt destul de usor de calcat, asa ca puteti avea o tinuta perfecta in numai cateva minute. Daca folositi si o statie de calcat, cu atat mai bine, deoarece aceasta va ofera performante foarte bune la folosire si indeparteaza cu usurinta pana si cele mai dificile cute. Indiferent de materialul din care sunt confectionati pantalonii, cu ajutorul unei statii de calact puteti sa ii calcati perfect si sa aveti parte de rezultate foarte bune.

In primul rand, este important sa aveti si o masa de calcat pe care sa o folositi de fiecare data.

Puteti calca pantalonii pe aproape orice suprafata plana, dar pentru cele mai bune rezultate utilizati o masa de calcat alaturi de statie de calcat Philips. Reglati masa de calcat la o inaltime confortabila si asigurati-va ca picioarele sunt blocate.

Inainte de a incepe procesul de calcat, asigurati-va ca stiti din ce material sunt fabricati pantalonii. Nu toate tesaturile pot fi calcate (eticheta va va spune), dar cele mai multe necesita diferite setari de caldura si abur. Lana si tesaturile de amestec necesita setari mai scazute ale caldurii, in timp ce bumbacul poate fi calcat la cea mai tare temperatura.

Porniti statia de calcat si reglati setarile pentru temperatura si abur in functie de tipul de tesatura pe care o calcati. Atunci cand nu sunteti sigur ce temperatura sa alegeti, este mai bine sa fiti in siguranta, asa ca ideal este sa alegeti initial o temperatura mai mica.

Asigurati-va sa calcati atat partea din fata, cat si partea din spate a pantalonilor, pentru a elimina toate cutele.

Cand ati terminat de calcat, lasati statia de calcat sa se raceasca, dar si pantalonii. Daca incercati sa va pliati sau sa va atarnati pantalonii proaspat calcati in timp ce sunt inca calzi sau fierbinti, acestia vor forma pliuri noi. Asteptati pana cand totul este rece la atingere inainte de a pune totul departe.

Cu ajutorul unei statii de calcat puteti sa calcati orice obiect cu minim de efort. Eficienta si usor de folosit, aceasta este superioara unui fier normal si ofera rezultate foarte bune la utilizare. Pe piata gasiti numeroase modele, menite sa va asigure confortul dorit.