Life

Cum să fii fericit singur

Nu este ușor și nu este simplu atunci când o persoană este singură. Când nu este nimeni care să fie cu aceasta pentru a o încuraja, a zâmbi, a 0 ajuta și a împărtăși cu ea viața de zi cu zi.

Teama de singurătate
Făcând față solitudinii poate fi un lucru terifiant și dureros. Însuși gândul la singurătate asupra multor persoane pare o amenințare. Teama de singurătate apare adesea ca urmare a unora dintre convingerile noastre iraționale care ne limitează și ne țin în viață. De asemenea, convingeri precum „Nu pot trăi singur” sau „Am o valoare mai mică dacă nu am un partener” ne determină să facem o necesitate ca noi să nu avem pe nimeni în viața noastră. Prin urmare, ajungem în situația de a intra sau de a rămâne într-o relație care nu ne îndeplinește și nu ne satisface. Să rămânem cu o persoană care nu este ceea ce avem nevoie și ceea ce merităm.

Frica de singurătate ne poate duce la faptul că suntem întotdeauna undeva unde se întâmplă ceva, să fim înconjurați de o mulțime de oameni, cunoscuți superficiali. Ne poate duce la alcool, droguri, depresie profundă. Teama de singurătate ne împiedică să decidem în termeni reali ce este cu adevărat ceea ce ne umple, ne face fericiți și mulțumiți de ființa umană.

A fi singur nu este ușor, de multe ori este foarte dificil, dar să fii cu cineva și să fii singur în același timp este și mai greu.

Sunt singur
Se pare că există doar câteva persoane care nu au cunoscut singurătatea. Există perioade în care ne simțim pierduți, singuri, neputincioși și fără speranță. Aceste perioade de viață vin de obicei după unele situații stresante: separarea de un partener, moartea unei persoane apropiate, relocarea. Atunci uităm tot ce știam.

Există și alte motive pentru o viață singură, cum ar fi timiditatea, insecuritatea, sentimentul de inacceptabilitate. Pentru majoritatea oamenilor, viața unei singure persoane pare întunecată și le face mai vulnerabile. Dar sunt și cei care se bucură de o singură viață și își trăiesc viața la maxim. Ceea ce este, este faptul că solitarul este un fenomen din ce în ce mai frecvent – oamenii cu statut de „solo” sunt din ce în ce mai mulți.

Majoritatea dificultăților, necazurilor și problemelor vieții singure sunt cunoscute sau pot fi asumate.

Dar să fim încurajați să analizăm beneficiile acestui tip de viață, cum ar fi independența și libertatea. Ne putem organiza timpul independent și avem posibilitatea să luăm decizii pe cont propriu. Organizăm viața socială așa cum ni se potrivește, ne îmbrăcăm așa cum ne place, mâncăm ceea ce iubim.

Cum să te descurci cu viața unui jucător solo
Deși există o serie de avantaje ale trăirii singure, nu putem accepta adesea beneficiile unei astfel de vieți. Pur și simplu ne pierdem și nu știm ce să facem cu noi înșine.

Ceea ce este cel mai important este să accepți situația așa cum este acum și să nu regreți sau să invoci un trecut, oricare ar fi fost acesta. Aruncăm o privire asupra noastră și ne spunem: „Bine, ești singur și ce acum, ce ai putea face pentru a-ți îndeplini viața, pentru a învăța să te bucuri de ceea ce ai în prezent?”

Lucruri simple care oferă bucurie în singurătate:

Locul în care trăiești ar trebui să fie cel mai frumos loc din lume pentru tine. Aranjează-l astfel încât să te simți relaxat și confortabil în el, exact așa cum îl iubești.
Uită-te în oglindă și vezi dacă ai ceva de schimbat la tine: coafura, culoarea părului, reglarea greutății. Orice îți place. De asemenea, acordați-vă timp și mergeți la diferite activități pentru a obține o schimbare care va însemna ceva pentru dvs.
Începeți să dobândiți noi obiceiuri prin lucrurile care vă plac: natura, recreerea, muzeele, cărțile, filmele, gătitul. În conformitate cu obligațiile dvs. creați noi rutine: de una până la două ori pe săptămână puteți merge șa cinema, vă puteți plimba, mergeți la bibliotecă, sală de sport etc.
Realizați unul, două sau trei hobby-uri, astfel puteți avea câteva interese noi și puteți începe să învățați.
Conectați-vă cu oameni care se confruntă cu interese similare. Vei fi surprins că ai oameni buni în această lume cu care poți petrece ceva timp în conversații plăcute și constructive. Poate că prietenia este o abilitate învățată încă din copilărie, dar niciodată nu este prea târziu. În grupurile cu interese similare, veți găsi pe cineva cu care puteți forma o legătură strânsă.