Viata

Cum sa te comporti cu un narcisist – II

1. Ignorati!
Primul lucru pe care trebuie sa-l facem atunci cand avem de-a face cu narcisisti ​​este sa nu le acordam atentia pe care o doresc. Narcisistilor le place sa se lase in lumina aurie a atentiei, fie ca este o atentie pozitiva sau negativa. Indiferent daca il laudati sau il criticati pe narcisist, atat timp cat stiu ca oamenii se uita la ei sau se gandesc la ei, acesta isi umfla mai mult ego-ul.

Unul dintre prietenii mei de pe Facebook este narcisist, ii place sa calatoreasca si sa apeleze la lucruri scumpe pentru a obtine cat mai multe like-uri pe platforma de socializare. As fi putut sa cred ca este o cetateanca obisnuita, care se bucura sa-si impartaseasca aventurile de viata pe retelele de socializare, dar intr-o zi, ea m-a confruntat pentru ca este „urat” din partea mea pentru ca nu am dat like la unele dintre fotografiile pe care le-a incarcat pe Facebook. As fi atribuit acest lucru faptului ca a avut o zi proasta, dar cateva ore mai tarziu a inceput un fir de postari indreptate spre „haters” si „prietenii prefacuti”, aceasta, desigur, au adunat cateva aprecieri si comentarii care i-au alimentat ​​in continuare nevoie de atentie.

Am avut de-a face cu cativa narcisisti ​​in viata mea, asa ca am stiut exact cum sa combat acest atac al ei – ignor. Raspunsul la atacul unui narcisist este recunoasterea actiunii lor. Dupa cum am spus mai devreme, ei iubesc atat atentia pozitiva, cat si cea negativa. Este riscant sa tolerezi acest tip de comportament, deoarece pe termen lung, cine stie ce masuri vor lua pentru a obtine lumina reflectoarelor? Ca solutie, trebuie mai intai sa vedem cine sunt cu adevarat si comportamentul lor real si, odata ce verificam, putem continua sa nu acordam actiunilor lor nicio recunoastere. Lipsa atentiei va avea doua scopuri: primul este acela ca va impiedica ego-ul narcisistului sa se umfle in continuare si sa va protejeze propria sanatate mintala de a fi infiltrata de narcisist.