Life

Cum să vă găsiți scopul vieții

Mulți oameni se ridică obosiți, în stare proastă și fără energie dimineața. Dar tu? Te-ai întrebat vreodată de ce trăiești? Care este semnificația tuturor acestor lucruri? Depresia, apatia și îndoielile despre sine sunt lucruri parazite care afectează mulți oameni.

Chiar și tu ai simțit apatie la un moment dat în viața ta. De ce se întâmplă acest lucru cu noi? Este pentru că suntem descurajați în momente diferite în viața noastră. Pentru aceasta, trebuie să înțelegem diferența dintre durere și suferință. Ei bine, durerea este ceva ce nu o puteți evita, dar să suferiți – este opțional și ar trebui să alegeți să nu suferiți.

Este clar că dacă ați fost tulburați de mai mult de două luni, suferiți. Durerea are propriul proces ciclic în care nu numai că te face să te simți rău, dar te face să știi cum să apreciezi importanța și înțelepciunea acestei experiențe. Prin urmare, există și alte emoții pozitive care însoțesc această durere. Pentru a ști diferența, vă puteți întreba acum:

Văd ceva practic și pozitiv cu privire la această situație nedorită?

Dacă puteți răspunde cu „Da”, înseamnă că sunteți aliniat (ă) la misiunea voastră de viață, cu sufletul tău, care se hrănește doar din experiențe. Aceste experiențe te fac să înveți din viață, să te simți transformat și să evoluezi ca persoană. Nu ați reușit să răspundeți la ceva pozitiv? Mai blestemați această situație? Atunci poate că nu înțelegi ce se întâmplă cu tine și circumstanțele tale. Există o deconectare a scopului tău de viață.

Care este scopul sau semnificația vieții?

Au existat multe religii, profesori și oameni de știință care au încercat să explice scopul vieții de la începutul omenirii. Pentru a răspunde, cred că trebuie să facem diferența între scopul comun și scopul individual. Scopul comun este acela în care toți suntem implicați ca oameni, ca o rasă.

Scopul individual este cel care vă privește în mod concret. Acest lucru concret și specific pe care îl contribuiți la această mare comunitate, unde, dacă privim cu perspectivă, toți funcționăm ca frați.

Dacă ne gândim la cuvântul „SENS”, în bucăți, ceea ce trebuie să spunem este „DIRECȚIA”. Prin urmare, simțul vieții voastre este direcția pe care trebuie să o urmați pentru a trăi în echilibru, pentru a vă simți plinătatea ființei voastre.

Când vorbesc despre direcție, deși poate suna ceva spiritual, vă asigur că are o parte practică și fizică. Mai exact, când vorbesc despre direcția vieții tale, vorbesc despre:

Ce faci numai când te trezești dimineața?

Care e slujba ta?

Unde și cu cine locuiți?

Cum te înțelegi cu oamenii din jurul tău?

Ce faci în timpul tău liber?

Ce mănânci?

Cât timp petreceți singur în tăcere cu tine însuți?

Cum vorbești cu tine însuți?

Ce crezi despre tine?

Rutina ta, tot ceea ce faci în fiecare moment al vieții tale, mergând în direcția cea bună sau mergând în direcția opusă.

Cum să știu dacă merg în direcția corectă?

O altă modalitate de a-ți găsi talentele sau scopul tău este să te uiți la cele mai mari dificultăți din viața ta. Când ați suferit mai mult? Acolo, undeva în urmă sunt și cele mai bune abilități ale tale, pentru că ai depășit ceva care te-a costat, și asta are un merit.

Dacă aveți deja în minte o rutină, un ritual sau o acțiune care credeți că vă va aduce o viață de calitate și vă va ajuta să vă simțiți mai bine, spuneți-mi că ați încercat deja să o implementați cu orice preț.