Viata

Dureaza oare mai mult sa gatesti pe o plita incorporabila?

Unele persoane pot sustine ca a gati pe o plita incorporabila iti ia mai mult timp decat sa gatesti la un aragaz normal. Acest fapt se poate datora si faptului ca o plita incorporabila pe gaz ar putea consuma mai mult gaz decat un aragaz normal.

Chiar dureaza mai mult sa gatesti pe o plita incorporabila?

Unele plite incorporabile necesita mai mult timp pentru gatire intrucat sunt prevazute cu arzatoare in stil european, care sunt proiectate sa aiba o flacara mai lenta. Aceste arzatoare sunt proiectate special pentru a se potrivi cu design-ul plitelor.

Cu toate acestea, exista pe piata plite incorporabile prevazute cu arzatoare multi-flacara, care determina un proces mai rapid al gatitului. Este indicat, daca vrei sa cumperi o plita incorporabila pentru bucataria ta, este bine sa cumperi una cu 3 arzatoare mai mari si 2 arzatoare mai mici. Exista multe plite incorporabile cu astfel de arzatoare, precum cele din gama Kutchina.

De asemenea, o alta varianta ar fi sa optezi pentru achizitionarea unei plite incorporabile cu inductie. Ele sunt putin mai eficiente fata de plitele pe gaz, si reduc considerabil timpul petrecut pentru a gati, intrucat se incalzesc mult mai rapid. Acestea functioneaza pe baza unui camp magnetic.

Plita incorporabila pe gaz, sau electrica?

Plitele incorporabile pe gaz se comercializeaza in diferite forme si majoritatea se opresc automat in momentul in care sursa de alimentare cu gaz se opreste. Unele modele au arzatoarele situate deasupra unei suprafete din ceramica si astfel se pot curata relativ usor.

Plitele incorporabile eletrice sunt moderne si se incalzesc la fel de repede precum aragazele clasice. Un aspect pozitiv este faptul ca arzatoarelor unor plite moderne li se poate schimba dimensiunea, pentru a se potrivi cu toate vasele de gatit.

Arzatoare WoK, pentru o flacara mai puternica

Daca vrei sa gatesti mult mai repede, poti opta sa achizitionezi o plita incorporabila cu arzator de tip WoK. Acest arzator are o forma adanca si are capacitatea de a produce o flacara mult mai puternica.