Viata

Metode prin care tratezi un narcisist – III

2. Fii atent la cuvintele tale
In afara de a nu acorda narcisistului atentia pe care o doreste, este important sa ne urmarim si cuvintele atunci cand ii vorbim. Narcisistilor le place sa adauge multe pizzazz la cuvintele pe care le rostesc pentru ao atrage pe urmatoarea lor victima. Daca va aflati intr-un rand cu un narcisist, incercati sa expuneti faptele mai degraba decat sa lasati emotiile sa stropeasca peste argumentele dvs.. Narcisii cred ca adevarul lor este adevarul universal, dar trebuie sa inteleaga ca nu asa functioneaza lumea. Prezentati fapte simple narcisistului si veti observa ca sunt incapabili sa inteleaga acest lucru, iar unii narcisisti ​​ar merge chiar pana la a arunca tantrumuri atunci cand conversatia nu merge asa cum vor ei.

3. Desenati linia
Am mentionat mai devreme ca narcisistii tind sa se vada pe ei insisi ca fiind absolut impecabili si superiori colegilor, prietenilor si chiar familiei lor. Aceasta caracteristica ii face sa creada ca nimeni altcineva nu ar trebui sa le poata ordona in jur. La locul de munca, narcisistul va incerca intotdeauna sa-si rezolve problemele in loc sa-si admita greseala, deoarece, in mintea lor, au intotdeauna dreptate.

Deci, cum puteti s afaceti fata unui asemenea comportament?

Ei bine, mai intai, trebuie sa trasati linia stabilind regulile de baza. In cazul in care narcisistul incearca sa-si rezolve problemele, incearca sa le reamintesti regulile de baza si fii strict cu punerea in aplicare a acestor reguli.

Asigurati-va ca nu lasati nicio zona gri in liniile pe care le-ati tras, astfel incat, atunci cand narcisistul incearca sa-si farmece iesirea, nu vor putea gasi niciun fel de lacune prin care sa se poata tara. Narcisistii ar trebui sa inteleaga consecintele actiunilor lor si ar trebui sa fie trasi la raspundere pentru daunele care rezulta din nevoia lor de a-si proteja ego-urile supraumflate.