Viata

Narcisistii – persoane greu de suportat – VI

Una dintre modalitatile prin care putem face fata acestei caracteristici particulare a unui narcisist este de a-i ajuta sa inteleaga ca nu sunt victimele fiecarei situatii. Dar, deoarece judecata lor asupra lumii este tulbure de viziunea lor superioara despre ei insisi, s-ar putea sa nu fie capabili sa inteleaga acest concept. Cel mai bun mod de a face fata acestui lucru este sa le spuneti dinainte adevarul si realitatea situatiei de care se plang. Daca sunt vinovati, spuneti-le direct ca sunt vinovati, fara a incerca sa ii aparati..

Pe scurt, trebuie sa intelegem cum sa identificam un narcisist din start, astfel incat sa stim cum putem face fata acestora. Narcisii au un sentiment de auto-importanta suprainflamat, se gandesc constant la cat de mult sunt mai buni in comparatie cu ceilalti oameni, au nevoie de admiratie excesiva si lauda sa se simt indreptatiti si nu au capacitatea de a intelege sau de a considera sentimentele altor persoane (Cleveland Clinic, 2020) . De asemenea, trebuie sa stim cum sa avem de-a face cu oameni narcisici, trebuie sa luam in considerare faptul ca unii oameni sufera de fapt de tulburari de personalitate narcisiste si ar trebui sa fie directionati catre asistenta profesionala, iar unii oameni sunt pur si simplu narcisici.

La sfarsitul zilei, trebuie sa alegem sa ne protejam propria pace, neimplicandu-ne prea mult cu oamenii narcisici si sa cunoastem semnele din timp ale unui narcisist.