Viata

Narcisistul si drama sa continua – V

5. Plangere excesiva
Am citit undeva ca atunci cand o multime de oameni se plang, exista o problema in societate, dar cand esti singurul care se plange, sunt sanse ca tu sa fii problema. Bine, s-ar putea sa nu sune bine, dar imi permiteti sa explic.

Problema cu narcisistii este ca ei cred ca este ceva in neregula cu intreaga populatie a lumii, cu exceptia lor. S-ar putea sa se planga de colegul lor de munca si, in procesul de a face acest lucru, ar putea adauga ceva mai mult la poveste sau sa stearga partile care nu ii fac sa arate bine. Ca fiinte umane, este destul de normal. Cu totii vrem sa ne pictam intr-o lumina buna. Cu toate acestea, atunci cand reclamantul exagereaza povestea si incepe sa-l picteze pe reclamant drept ticalos (cand tot ceea ce au facut este sa manance din greseala gogoasa ramasa in frigiderul camarii), de aici incepe problema.

Narcisistul va incerca sa adune cat mai multi ascultatori pentru a-si proclama judecata asupra tintei lor, chiar nu le-ar pasa mai putin de ceea ce simte victima lor, vor doar atentia si influenta pe care ascultatorii lor le ofera. In cultura pop de astazi, acest lucru este destul de evident in personalitatile Tiktok si Instagram care au crescut la popularitate prin transmiterea „carnii de vita” cu un alt starlet-wannabe. Acest fenomen poate fi observat si in „Karens”, care este un termen peiorativ pentru persoanele prea indreptatite. Karens se va plange de cele mai simple lucruri care ii deranjeaza, sa zicem, nu le-a placut felul in care copiii se uitau la ei sau asistentul magazinului nu a fost foarte atenr, stii, lucruri foarte minore despre care oamenii obisnuiti nu s-ar plange in mod normal.