Science

Orașele sunt cheia pentru a salva fluturii Monarh

Este ușor să te gândești la orașe ca fiind inamicul naturii. Când vorbim despre scăparea de zgârie-nori și de coarnele auto, avem viziuni de a respira aerul montan proaspăt, în timp ce trecem prin păduri cu ajutorul minții. Dar pentru fluturii Monarh, orașele aglomerate pe care le cunoaștem deja ar putea fi cheia supraviețuirii lor.

Monarhii, cu aripile lor portocalii cu negru, sunt unii dintre cei mai cunoscuți fluturi din SUA. Dar populația monarhilor a scăzut la peste 80% în ultimii douăzeci de ani, iar oamenii de știință avertizează că, pe măsură ce Asclepias – singura plantă pe care fluturii depun ouă – continuă să dispară în Statele Unite, acești fluturi ar putea să dispară. Două studii noi în jurnalul Frontiere de Ecologie și Evoluție arată că unul dintre cele mai importante lucruri pe care le putem face pentru a salva fluturii Monarhi este de a planta Asclepias în orașe.

„Zonele metropolitane contează, de fapt, pentru conservarea faunei sălbatice, și acest lucru este valabil mai ales pentru polenizatori precum monarhul care poate supraviețui cu o zonă mică de habitat”, spune Abigail Derby Lewis, un senior ecologist de conservare la Muzeul de câmp și principalul autor al lucrării Natura are nevoie de orașe?. „Există o ipoteză că orașele nu sunt locuri importante pentru plante și animale, dar asta pentru că nimeni nu s-a uitat la aceste peisaje într-un mod sistematic sau la impactul colectiv al multor plantații la scară mică în regiuni urbane mari”.

„Acesta este primul studiu care estimează cantitatea de habitat din orașe disponibilă Monarhilor și a altor polenizatori și cât de mult potențial de a adăuga mai multe astfel de habitate există”, spune Mark Johnston, ecolog de conservare la Field și principalul autor al celei de-a doua lucrări a echipei . Această lucrare vă poate explica în profunzime știința cuantificării rolului pe care îl joacă zonele urbane mari în sprijinirea Monarhilor, în timp ce cartografiază posibilitățile de a planta mai mult. Astfel, oferind instrumente de planificare pentru a ghida eforturile de conservare a Monarhului în orașe.

„Această abordare a examinării peisajelor metropolitane ne permite să” vedem „orașele într-un mod în care nu am reușit mai devreme și acest lucru ne permite să obținem o estimare mai bună a spațiului potențial de a crea habitat”, spune Johnston. Cercetătorii au estimat că economisirea monarhilor ar presupune plantarea a 1,8 miliarde de tulpini de plante alior.

„Am analizat orașele din punct de vedere al fluturelui Monarh prin identificarea celor mai bune locuri și a celor mai eficiente modalități de implicare a proprietarilor de terenuri pentru a transforma spațiul verde de joasă calitate, cum ar fi iarba, în case de înaltă calitate pentru această specie de fluturi”, spune Derby Lewis. „Această perspectivă ne ajută, de asemenea, să înțelegem rolul pe care orașele îl pot juca pentru a sprijini o gamă largă de alte faune sălbatice, inclusiv cele care nu sunt la fel de iubite de public ca fluturii. Gândacii sunt polenizatori incredibili, dar o campanie de „plantă pentru gândaci” probabil nu va merge nicăieri. Ajutând fluturii din Monarh, ajutăm și alți polenizatori, care sunt în declin. Multe dintre culturile noastre principale au nevoie de polenizatori pentru a le poleniza – fructe precum mere și avocado. „