Funny Viata

Uite de ce „impozitul pentru bogaţi” ar sărăcii Romania

Pentru că gașca politrucilor ar scăpa neatinsa

In Franța, sa zicem, exista de vreo 200 de ani o lupta clara intre bogați si săraci. Si deci exista si o frontiera clara intre “stânga” si “dreapta”. Intre cei care vor ca statul sa împartă resursele echitabil, si cei care zic ca oamenii știu mai bine ce sa facă cu banii. La noi nu.

Pentru ca la noi se fura din bugetul de stat ca-n codru. Au furat si partidele “de stânga” si cele “de dreapta”. N-a fost nici o diferenta intre ele! La noi statul împarte de 20 de ani resursele cu maximum de inechitate. Noi nu prea știm de ce plătim impozite. Nu primim in schimb nimic, sau mai nimic. Adică la noi nu este încă democrație.

Mai mulți bani la stat înseamnă doar mai mulți bani de furat. Pentru noi singura soluție este sa dam cat mai putini bani statului, nu cat mai mulți. Pentru ca hoții sa nu mai aibă ce fura.

In schimb ar fi lovite exact firmele care produc

Din cele circa 700 000 de firme înregistrate la Registrul Comerțului, doar vreo 6 000 sunt „abonate” la contracte cu statul. Deci imensa majoritate a patronilor romani sunt oameni care muncesc 14-16 ore pe zi, fără nici o șansa sa obțină vreodată un credit sau un contract de stat. Daca își muta firma din Romania, ei pleacă de tot! Si tocmai pe ei i-ar lovi „impozitul pentru bogați”.

In schimb gașca așa-zișilor „afaceriști” din jurul partidelor romanești (care nu sunt deloc afaceriști, ci tot bugetari, ca trăiesc exclusiv din buget) vor rămâne perfect neatinși. Pentru ei e simplu sa-si creeze alta firma in Cipru.

Se pune impozit pe produse de lux? Ha! Pai ce, e greu sa te duci la cumpărături la Londra? Așa ca singurii care pierd sunt proprietarii de magazine de lux (care nu au contracte cu statul!)

Începe statul un program anticriză de investiții? „Gașca” aplauda. Pentru ca banii or sa intre direct in buzunarul lor! In schimb firmele reale n-au de ce sa se bucure: pentru ca banii sunt luați exact de la ele!

Hai sa ne comparam cu Suedia!

Că statul socialist roman ia la fel de mulți bani de la oameni, ca şi statul socialist suedez. Dar cine s-a plimbat pe drumurile din Suedia, a văzut ca statul „lor” chiar a făcut ceva cu banii respectivi. La noi in schimb s-au plătit zeci de miliarde de euro pentru drumuri…care nici măcar nu s-au construit! La noi s-au cheltuit alte zeci de milioane de euro pe „studii de fezabilitate” pentru spitale unde nu s-a turnat nici măcar fundația!

De 20 de ani, statul roman cheltuiește imens – dar fără nici un rezultat! Iar acum vrem sa dăm mai mulțibani statului? Păi nu e clar că e incapabil să-i administreze?

Până nu înțelegem că „fluxul” banilor in Romania nu este la fel cu cel din Franța, Suedia, Germania etc., aplicăm degeaba soluții salvatoare. La noi “solidaritatea socială” e o scuză pentru hoţie. Iar protecţia socială reală e protecţia faţă de hoţii din partide. Aşa că cea mai bună protecţie socială in România – e statul minimal!

Iar de “protecţia” asta au nevoie şi cei săraci şi cei bogaţi. Toţi românii.