Viata

Videanu zice de criză că e “psihologică”. Adică suntem noi nebuni.

Sa te împrumuți la bănci? Sa investești? Păi chiar am fi nebuni!

Sa fie clar: in condițiile in care economia româneasca este încă ne-reformată, iar piața europeana va suferi cel puțin o mare fractura (daca nu mai multe), prin reducerea obligatorie a numărului bugetarilor, e nebun cel care se împrumută ca sa pornească o afacere. De fapt, cel mai bun lucru pe care îl poate face un om de afaceri este sa lichideze cat mai mult poate (daca poate), iar banii lichizi sa-i păstreze pentru vremuri mai bune. Dar nu in euro!

Tu nu alergi după clienți, Adrieane. Noi da!

Esența capitalistului este salesmanul: vânzătorul, omul care face rost de contracte si clienți. Adriean Videanu n-a fost obligat niciodată in viața lui sa facă așa ceva! Chiar si in vreme de criza, când toata lumea (inclusiv marile corporații americane) sunt intr-o lupta disperata sa-si păstreze piața, cei ca Videanu au mereu un client rezervat, numai pentru ei: statul roman. Pai așa, sa tot trăiești!

Şi ca să fim corecți: toți sunt incompetenți!

Teoria lui Videanu este exact aceeași teorie pe care am auzit-o şi de la PNL, şi de la PSD. Ceea ce arată că nimeni din clasa politica româneasca nu înțelege pe ce lume se află si că de fapt Romania nu are nici o șansa. Nu ne mai salvează nimeni.