Other

19 lucuri despre Internet (Partea a II-a)

Continuarea materialului initial.

11. Primul site din lume este încă online.

Primul site creat a fost info.cern.ch și este încă online. Este un site HTML de bază, iar pagina conține câteva linii de text. Pagina a fost scrisă cu ajutorul primei versiuni HTML.

12. Twitter a fost mai devreme cunoscut sub numele de Twttr.

Twitter a fost pentru prima dată descris ca rețele sociale bazate pe SMS și, prin urmare, are o limită de caractere de 140 (în prezent are o limită de 280 de caractere).

Primul tweet a fost scris de Jack Dorsey pe 21 martie 2006. Tweet-ul a citit „doar înființarea site-ului meu”. Site-ul a evoluat foarte mult în ultimii ani și acum are peste 335 milioane de utilizatori activi care trimit 500 milioane tweets în fiecare zi.

13. Garfield, desenul animat a oferit odată propriul serviciu de e-mail.

Da, Garfield, personajul de desene animate oferă un serviciu de e-mail numit GMail.com. Google a achiziționat mai târziu serviciul și l-au redenumit în Google Mail (GMail.com) după cum știm cu toții astăzi.

14. 400 de ore de conținut video sunt încărcate pe YouTube la fiecare minut.

Până când ați atins acest paragraf, au fost încărcate pe YouTube 1600 ore de conținut video.

Vorbind despre implicarea utilizatorilor, site-ul masiv de partajare video deservește mai mult de 1 miliard de oameni în fiecare lună, iar un utilizator mediu de internet petrece 4 ore pe lună pe YouTube.

Privind la astfel de statistici, Google a făcut pași masivi pentru a proteja drepturile de autor ale persoanelor fizice prin scanarea a peste 100 de ani de conținut video în fiecare zi folosind software complex.

15. Există 4,9 milioane de aplicații în Google Play și Apple App Store combinate.

În 2016, magazinul Google Play a primit peste 75 de miliarde de descărcări, în timp ce magazinul de aplicații a înregistrat 25 de milioane de descărcări.

16. Aproximativ 80% din imaginile de pe Internet sunt femei goale.

Internetul este destul de mult atras de doamnele goale și de materialele explicite. Am făcut un pic de cercetare în această privință, iar datele par a fi credibile.

  • 12% dintre toate site-urile existente online sunt NSFW.
  • 1 din fiecare trei descărcări este NSFW.
  • Industria online de adulți face 3000 $ pe secundă.

17. 51% din traficul de internet este Fake.

Oamenii reprezintă 49% din întregul trafic; diverși roboți și software-ul de spam declanșează restul. Fără îndoială, am avea o conectivitate mai rapidă dacă nu ar fi leeching-ul.

18. Internetului i-a luat doar 4 ani pentru a ajunge la primele 50 de milioane de utilizatori.

Televiziunii i-a luat 13 ani. În timp ce radioului i-a luat 38 de ani pentru a ajunge la același număr de utilizatori. Tare, nu?

19. 7 Oamenii controlează întregul internet.

Da, ați auzit bine. Există șapte persoane însărcinate cu Internet Corporation pentru numere și numere alocate (ICANN) care dețin șapte chei diferite. În cazul unei catastrofe, aceste șapte persoane se pot întâlni din nou și pot restabili starea internetului.

Există șapte copii a cheii originale, în cazul în care una dintre ele este pierdută sau dacă ceva nu merge bine.