Other

Când dezastrele naturale grave apar, bărbații și femeile răspund diferit

Femeile sunt mai rapide să accepte sau să se pregătească pentru o situație de urgență, dar de multe ori au o problemă în viața lor pentru a face acest lucru, sugerează un nou studiu.

Cercetarea se concentrează, de asemenea, pe rolurile tradiționale de gen în urma dezastrelor, femeile retrogradate la obiectivul important de a izola rolul de casă, în timp ce bărbații se concentrează pe finanțe și conduc eforturile comunității.

„Melissa Villarreal, doctorandă la Departamentul de Sociologie, a spus,” Am descoperit că există multe bariere în caz de dezastru, lăsându-le în urmă la luarea deciziilor și potențialul de recuperare. Pentru studiu, coautor de profesorul asistent al Universității Texas A&M, Michelle Meyer și publicat în jurnalul Dezastre, cercetătorii au analizat interviuri în profunzime cu 33 de femei și 10 bărbați din două orașe din Texas. Unii erau din Granbury, care în 2013 a fost lovit de o tornadă EF-4 care a ucis șase oameni și a tăiat pe o distanță de o milă, distrugând 600 de case. Alții au fost din vest, unde o explozie și o companie de îngrășăminte în același an au ucis 15 oameni și au distrus 100 de case.

Locuitorii au fost întrebați despre experiențele lor în mijlocul anului după dezastru. În timp ce circumstanțele din jurul evenimentelor erau foarte diferite, au apărut tipare comune influențate de gen. Într-un interviu, o fmeeie povestește că împreunpă cu soțul ei – care se uita la fereastra de la tornadă – pentru a intra și a se alătura lor. În alt caz, o femeie a rezistat planului soțului său de a se îndepărta de furtună, preferând să se adăpostească în loc. În cele din urmă, a amânat, iar ei au sfârșit blocați în mașină, copiii de pe bancheta din spate, fiind biciuiți de vânt.

„Femeile au o percepție a riscului și dorința de acțiune protectoare diferită de bărbații in viața lor”, a scris Villareal. „În unele cazuri, aceste femei și familiile lor sunt în pericol mai mare”.
Descoperirile sunt cele mai recente dintr-o serie de studii care au condus la o percepție mai mare a riscului, dar pentru că sunt încadrate ca „factori de îngrijorare”, uneori nu sunt luate în serios.