Viata Videos

Cum cumperi un laptop refurbished in 2018

Un laptop refurbished este un laptop care a fost returnat producatorului si reparat sau modificat in asa fel incat sa arate si functioneze ca nou. Dispozitivele refurbished sunt mai apoi inspectate si le este testata calitatea de catre tehnicieni inainte de a fi puse spre vanzare.

Uneori, laptopurile refurbished au fost reparate sau imbunatatite folosind componente compatibile de la alte laptopuri. Pentru a alege un laptop refurbished care sa aiba functiile pe care ti le doresti, ai vrea sa cumperi unul de la un comerciant reputabil si autorizat in vanzarea de astfel de dispozitive, unul care sa-si onoreze retururile si politicile de garantie. Astfel de politici pot fi cruciale si te pot proteja de pierderile financiare la care ai fi supus in urma unei achizitii de acest fel.

Alege functiile care te incanta

Cu siguranta iti doresti un laptop care sa intruneasca nevoie tale personale. Spre exemplu, daca ai in plan sa folosesti laptopul in special pentru calatorii, atunci cu siguranta ai vrea ca acesta:

  • sa fie usor;
  • sa aiba o conexiune wireless stabila;

Citeste cu atentie lista de specificatii tehnice ale laptopului ales. De regula, laptopurile refurbished sunt mai ieftine decat cele noi. O astfel de obtiune s-ar putea sa-ti aduca un  laptop mai performant decat ce ti-ai propus initial sa cumperi.

Asigura-te ca exista si anumite componente externe incluse in pachet

Nu de putine ori se intampla ca laptopurile refurbished sa nu vina cu anumite componente importante, cum ar fi incarcatorul, care te-ar putea costa ceva. Magazinele autorizate si serioase nu vor omite aceste aspecte si vor oferi exact aceleasi accesorii de care ai fi beneficiat si daca ai fi cumparat laptopul nou.

Cumpara de la un magazin autorizat

Cu riscul de a ma repeta iti recomand sa cumperi laptopul de la un magazin specializat in comercializarea de laptopuri noi sau refurbished si cu reputatie destul de mare, dar si pozitiva, in acest domeniu.