Life

Cum sa cureti un aspirator

Uneori cele mai murdare lucruri din casa sunt lucrurile pe care le folosim pentru a o curata. Expunerea constanta la murdarie poate face ca aspiratorul sa fie un teren de reproducere pentru boli si mirosuri proaste. Desi ar putea parea descurajatoare, curatenia aspiratorului nu ar trebui sa dureze mult. Exista o multimer de parti de curatat, dar nu trebuie sa te ocupi de fiecare in parte, in amanunt, atunci cand te decizi sa iti cureti aspiratorul.

Efectuarea unei curatari de baza

Citeste instructiunile aspiratorului. Exista o multime de variabilitati intre aspiratoare. Inainte de a incepe sa cureti aspiratorul, citeste cu exactitate instructiunile.

Deconecteaza vacuum-ul. Poate fi periculos sa aplici apa in aspirator atunci cand acesta este conectat. Niciunul dintre acesti pasi nu trebuie executati atunci cand vidul este conectat la o priza, chiar daca acesta este oprit.

Scoate partea de aspirator. Va trebui sa fii capabil sa ajungi in jurul tuturor partilor interioare ale vidului pentru a il curata. Scoate recipientul, precum si filtrul. Descompune orice componente mobile care pot fi deconstruite.

Goleste recipientul. Pentru acest lucru, deschide recipientul si plasati mizeria din interior intr-o punga de gunoi. Ia in considerare efectuarea acestui lucru si in exterior sau in garaj pentru a evita raspandirea prafului sau murdariei in jurul casei. S-ar putea sa trebuiasca sa scuturi canistra pentru a scoate din ea murdaria.

Umezeste o carpa. Este indicat sa alegi, in aceasta privinta, o carpa din microfibra. Aplica un amestec universal de curatenie pe baza de otet pe aceasta carpa. Strange panza pentru a indeparta excesul de umiditate.

Sterge apoi partea de vacuum. Utilizeaza carpa pentru a freca exteriorul si interiorul canistrei. Sterge toate partile vacuumului care sunt accesibile, inclusiv cablul si exteriorul furtunului. Nu aplica totusi umezeala in priza sau in alte componente electrificate.

Este foarte important sa speli filtrul. Acesta se afla in general in partea de sus a recipientului si este una dintre cele mai importante parti ale vidului. Scoate-o din recipient si ruleaza apa rece peste ea. Nu utiliza sapunul. Lasa apa sa curga prin ea pana cand nu mai ramane deloc mizerie.

Permite ca toate componentele sa se usuce la un loc cald pentru o zi. Este deosebit de important sa nu reintroduci componentele cutiei, cum ar fi filtrul, pana ce acesta nu se usuca. Puenrea obiectelor umede intr-un spatiu inchis poate incuraja cresterea bacteriilor. Daca este posibil, lasa vacuumul la soare.