Life Pasiuni

„Iubiți ceea ce faceți” sau „Faceți ceea ce iubiți”?

„Sper să trăiești o viață de care ești mândru. Dacă descoperiți că nu, sper să aveți puterea să începeți din nou. ”- F. Scott Fitzgerald.

Toată lumea se pricepe la ceva în viața lor, dar nu toată lumea este conștientă de un astfel de fapt.

Când eram mici, ne doream să fim medici, piloți, actori, ingineri și cine mai știe ce. Dar habar nu aveam ce am iubi de fapt să facem când vom deveni adulți.

S-ar putea să visezi să faci un anumit lucru sau să devii ceva din curiozitate sau uimire asupra lucrului respectiv, dar numai atunci când ajungi la el afli că nu este ceva care vă place.

Fă ce știi sau fă ce iubești?
Unii oameni v-ar sfătui să observați nevoia pieței, a generației și a societății actuale. Alege cea mai bună cale de carieră care îți atrage atenția, care se poate potrivi cu abilitățile tale sau necesită cel puțin anumite potențiale în cadrul capacităților tale. Sau chiar mai rău, v-au recomandat să vă dezvoltați abilitățile în funcție de nevoile și cerințele proprietarilor de piață și de afaceri.

Unii v-ar putea sfătui să nu vă urmați pasiunea, deoarece pasiunea se schimbă în timp. De asemenea, este posibil să descoperiți că nu sunteți atât de bun în ceea ce vă pasionează.

Dar lucrurile stau astfel;

Beneficiile alegerii de a face ceea ce îți place:
Pasiunea aduce angajament.
Pasiunea schimbă responsabilitățile înspăimântătoare în provocări distractive.
Cu cât investești mai mult timp și efort în a face ceva ce iubești, pasiunea ta crește ușor și la fel și abilitățile tale.
Făcând ceea ce iubești aduce mulțumire profesională și ce modalitate mai bună de a-l realiza altfel decât să faci ceea ce vrei să faci cu adevărat. Interesul dvs. pentru un loc de muncă îți răspândește în mod direct devotamentul și dedicația față de aceasta
Nu vă fie frică să faceți ceva ce vă place. Frica ar trebui să apară atunci când ajungi să faci ceva care nu aduce sens în viața ta.

Să vă fie frică de a face ceva care vă epuizează spiritul vostru fericit doar pentru a lăsa să dispară în neant.

„A iubi ceea ce faci” necesită sacrificarea lucrurilor pe care le iubești.

Să fii un artist cu adevărat bun este mai bine decât să fii un programator de rahat. Corect?

Există reguli de aur pentru a putea începe să faci ceea ce iubești
Dacă sunteți buni să fiți manager, dezvoltator, marketer sau la orice știți că vă face să vă simțiți împlinit și alege să te concentrezi asupra modului de a face ceea ce iubești, chiar dacă nu ai un plan. Aceasta este o strategie pentru a eșua. Și în acest caz, când nu-ți poți realiza visele, răspunde la chemarea interioară.

Stați jos și evaluați-vă, faceți o listă cu abilitățile și calitățile dvs. Veți observa că toate acestea s-au întâmplat datorită unei calități deosebit de bune pe care o dețineați. Să nu fii mulțumit de ceea ce faci nu este niciodată o modalitate bună de a afla la ce te pricepi.

Deci, nu există un răspuns corect la această întrebare.

Unii sunt capabili să se adapteze la a face ceva la care sunt buni, dar nu se bucură de fapt de ceea ce fac; alții pur și simplu nu pot suporta ceea ce au ales.

Unii sunt în căutarea a ceea ce le place să facă; alții o fac pur și simplu.

Puneți-vă următoarele întrebări:

Ai mai face ceea ce fac dacă banii ar fi ieșit din ecuație?
Care sunt lucrurile de care sunt cel mai pasionat?
Care sunt lucrurile care nu-mi plac?
Ce vreau să realizez în 10 ani?

Cât despre întrebarea principală din titlu, răspunsul corect depinde de scenariu, scenariul depinde de tiparele tale de gândire și de a face față noilor oportunități, indiferent dacă le accepți sau le refuzi. Alege cu înțelepciune.

Măcar să-ți dai seama ce nu vrei să faci sau chiar să te apropii și să aspir către ceea ce îți dorești cu adevărat să faci. Și cine știe, dacă nu poți face ceea ce iubești, la fel de bine poți iubi ceea ce faci în procesul de a iubi ceea ce faci.