Life

Moţiunea nu contează absolut deloc

40 de milioane un șofer? D-aia e bătaie pe guvernare!

Daca PDL rămâne la putere, o sa fim in continuare furați de aceiași șobolani portocalii.

Daca vine PSD, o sa fim furați de niște șobolani roșii.

Cu PNL, culoarea se schimba in galben-albastru. Dar altceva nimic.

„Hoții lor e mai răi ca hoții noștri!”

Exact așa a spus ieri o madama deputat a PNL, care încerca (incredibil!) sa convingă telespectatorii ca si pe vremea PNL s-a furat, dar…mai suportabil! I-as spune „doamnei” un lucru simplu: pe mine, ca si pe milioane de alți oameni, ne enervează ca suntem furați in general. Nu avem vreo preferința pentru culoarea hainelor in care se îmbracă hoții. De aceea ne-a enervat guvernul Tăriceanu. De aceea ne-a enervat si guvernul Năstase, care adusese spaga la un nivel de profesionalism nemaiîntâlnit nici până atunci, nici după aceea. Si tot de aceea ne enervează acum si guvernul Boc.

Degeaba schimbam politicienii. Chiar Statul e corupt.

De 20 de ani tot facem același lucru. Schimbam hoții intre ei. Si singura diferența este ca unii hoți s-au dovedit mai incompetenți ca alții. Dar politicienii corupți nu pot sa fure intr-o tara in care toata lumea e cinstita! Cit timp au mers salariile la stat, poporul roman i-a lăsat pe politruci sa fure liniștiți. Daca ei ne dau bani si nu deranjează, noi de ce sa-i deranjam? Acum bugetarii si sindicatele acuza zgomotos corupția politicienilor – dar chiar ei sunt sistemul corupt. Singura victima in Romania e sectorul privat, ca pe banii lor s-a ținut tot carnavalul (fiindcă alți bani, sa fie clar, nu sunt. Statul nu produce nimic, doar consuma).

Hai s-o spunem direct: traficul de droguri din scoli nu s-ar putea desfășura fără complicitatea politiei. Ii vedem pe traficanți cu ochiul liber si știm ca lucrează pentru ca au „protecție”. Tot politia „nășește” furturile de mașini si tot ce tine de crima organizata. Si toți miniștrii de interne din ultimii 20 de ani s-au făcut ca nu vad.

Evaziunea fiscală nu s-ar putea desfășura fără complicitatea Ministerului de Finanțe. Si toți miniștrii de Finanțe au condamnat-o in vorbe, dar de făcut, n-au făcut nimic!

Si undeva in spate, pe fundal, stau „serviciile” care știu despre toate astea si ii mulg pe infractori. Adică, avem mai mulți agenți la 1000 de locuitori decât SUA sau Marea Britanie şi își imaginează cineva ca Statul nu știe cine şi cum fură? Păi la câți „spioni” sunt şi la câți bani toacă, sau sunt complet cretini şi orbi să nu afle nimic, sau merg la împărțeală cu hoții.

Salariile bugetarilor si pensiile, tot bani de furat sunt!

Pentru ca sistemul de pensii e o escrocherie piramidala, un Caritas. Si sistemul de salarizare al bugetarilor tot o escrocherie este.

Pensionarii zic acum ca pensia este „dreptul lor”. Care drept? Nu exista nici un contract intre Casa Naționala de Pensii si salariați, in care să scrie clar ca tu trebuie sa dai X bani pe luna si o sa primești Y bani la pensie. Sistemul de pensii merge pe ideea marxistă: fiecare după posibilități, fiecăruia după necesitați. Cine stabilește cat poate sa dea fiecare? Statul. Si cine stabilește de cât ai nevoie? Tot statul! Cât timp tu o sa contribui pentru o pensie reala de 3 milioane, iar guvernul iți da 10 milioane ca sa-l votezi la toamna, înseamnă ca pensia ta e furt de la buget si de la firmele private care dau banii.

La fel si cu bugetarii: cât timp e nevoie de un singur om ca sa completeze un formular, dar statul angajează 5, înseamnă că 4 fura de la buget.

Nu exista nici un motiv rațional pentru care angajatul unei firme private sa dea jumătate din bani statului, când poate sa facă singur un fond de pensie mult mai mare, sa-si asigure o protecție sociala mult mai solida, si sa-si plătească o asigurare medicala mai completa decât ii oferă statul roman.

„Noua generație” in politică? Să fim serioși!

Ponta si cu Antonescu vor sa convingă acum lumea ca ei au schimbat foaia. Adică: PSD-iştii si PNL-iştii de până acum au furat pe rupte, dar noi…ne jigniți…

Evident e o păcăleală. Amândoi sunt politicieni, amândoi trăiesc din bani publici, amândoi au fost miniștri, nici unul n-a făcut nimic sa schimbe sistemul. Dimpotrivă: acum plâng pe umerii bugetarilor.

PDL deocamdată nu are o „noua generație” (ca Băsescu e încă in putere si s-ar simți amenințat), dar evident sunt destui care se pregătesc pe margine si abia așteaptă sa intre in teren. Dar nu vor mai apuca.

Statul roman se prăbușește in 2010

Toata construcția asta a stat in picioare cit timp au fost bani de furat. Cat timp s-au plătit pensiile si salariile. Acum asta nu se mai poate! Romania a intrat in incapacitate de plata încă din primăvara trecuta. Dar golurile s-au peticit cu împrumuturi.

Acum FMI nu mai dă bani României, UE nici atât, așa ca politrucii si bugetarii lor au rămas la mila firmelor private. Care „milă” nu prea există! pentru ca firmele nu sunt biserici. Mai ales că anul trecut numărul șomerilor a crescut cu 360 000 – toți din sectorul privat! Așa că degeaba urlă acum sindicaliștii după „solidaritate”. Adevărata solidaritate ar fi ca, după 20 de ani in care au fost ținuți in spate, bugetarii sa susțină ei acum, la greu, sectorul privat.

Așa ca firmele vor abandona statul roman. De fapt deja au făcut-o, iar procesul se accelerează. E tot mai mare numărul celor care trec in „ilegalitate”, sau chiar își muta firma perfect legal la bulgari sau in Slovenia (unde statul ii ia unui angajat doar 19%, nu 50%!).

Ce se va întâmpla cu bugetarii si pensionarii romani? Pai, ce-o vrea Dumnezeu! Sunt liberi sa-si facă firme si sa-si pună singuri ce salarii vor. Dar, evident, vor trebui sa plătească si impozite pe salariile respective!