Viata

Motive pentru care freelancing-ul este mai benefic decât orice loc de muncă de birou

Un număr mare de oameni cred că „freelancing” este ceva ce faci atunci când nu poți obține un job real. Pe de altă parte, „freelancerii” știu că nu este nimic mai real decât să fie în același timp proprietarul, directorul și managerul financiar. Mulți oameni spun că nu ar putea să trăiască fără siguranța unei afaceri tradiționale.

Iată câteva motive pentru care o cameră plină de profesioniști independenți, așa-numiții freelanceri, aduce o mai mare stabilitate comunității lor mai mult decât o corporație medie sau mare:

 1. Dinamism
Afirmația că întreprinderile mici sunt mai manevrabile decât companiile tradiționale este în mare măsură dovedită. Spre deosebire de alte companii, un freelancer va decide, va aduna câțiva colegi și va începe rapid realizarea sarcinilor. Freelancerii sunt obișnuiți să primească „loviturile” din partea clienților. Dacă lucrarea se oprește sau nu ajunge la succes, ei pot încerca ceva complet nou și diferit a doua zi, nu anul viitor.

2. Costuri mai mici
Costurile, echipamentele, asigurările și gestionarea afacerii dintr-o clădire de birouri au devenit prea scumpe. Dacă profitul este insuficient, locurile de muncă pot eșua din cauza acumulării acestor costuri. Freelancerii, pe de altă parte, aproape că nu au nici un cost suplimentar, apoi pot începe prin înregistrarea doar la site-uri de freelancing ca Fiverr, ODesk, Freelancer și UpWork.

3. Efectuați simultan mai multe sarcini
Cine are mai multe șanse să supraviețuiască șocurilor economice: o mare companie angajată într-o singură activitate sau un antreprenor care știe să facă cinci lucruri simultan? Freelancerii sunt ei înșiși și munca lor. Asta vorbește despre faptul că aceștia continuă să se educe, să aibă o rețea permanentă de contacte și să muncească din greu pentru a dobândi noi abilități care îi pot face mai competitivi în munca pe care o au.

4. Libertate
Frelancerii nu dețin, de obicei, un contract cu angajatorii lor și le dă libertatea de a părăsi locul de muncă în orice moment, dacă nu le plac condițiile de muncă sau găsesc un colaborator mai bun.

5. Lucrul de acasă
A munci de acasă este o soluție ideală pentru echilibrarea muncii, a vieții de familie sau a vieții private, în timpul căreia puteți să faceți cu succes un trai și să vă sprijiniți pe dumneavoastră și pe familia dumneavoastră. Lucrul de acasă, prin urmare, poate sculpta o viață confortabilă și este pe deplin posibil. Dar, numai dacă sunteți dispus să munciți din greu. Avantajele evidente ale unor astfel de operațiuni sunt adesea suficiente pentru a atrage profesioniștii din birouri în confortul casei.

6. Ore flexibile de lucru
Odată cu o viață trăită într-un mod rapid, este greu să se sincronizeze angajamentele de familie și cele de muncă. Ceea ce ar face viața mai ușoară sunt multe ore de lucru flexibile. Atunci când lucrați ca și freelancer, vă puteți organiza timpul de lucru așa cum doriți, indiferent dacă este dimineața, după-amiaza sau seara. Convenabil este că, în acest fel, puteți lucra și în alte locuri de muncă, desigur, dacă vă puteți gestiona toate obligațiile.

7. Oportunitate excelentă de avansare
Dacă sunteți harnici, inteligenți și aveți cunoștințele și abilitățile necesare, veți evolua rapid atât profesional, cât și financiar. Freelancing-ul oferă oportunități excelente, o varietate de activități și un număr mare de angajatori care au nevoie de lucrători buni.

 8. Învățare cu ajutorul muncii
Nu vă gândiți la muncă ca la o companie în care lucrați 20 de ani același lucru. Ca și freelancer, veți schimba săptămânal locurile de muncă și angajatorii și multe altele. Astfel puteți învăța ce va fi util pentru viitoarele locuri de muncă.

 9. Nu există cod de îmbrăcăminte
Uneori este o plăcere să te îmbraci elegant, dar costumul de zi cu zi poate fi o povară. Îmbrăcămintea informală în timp ce efectuați o muncă de acasă este un adevărat „dar din cer”. Imaginați-vă cât de bine este să aveți în fiecare zi posibilitatea de a purta numai ceea ce doriți.

 10. Oportunitate pentru toți
Creșterea ocupării forței de muncă, a grupurilor vulnerabile, cum ar fi mamele și tații cu copii mici, persoanele cu probleme de mobilitate și persoanele care locuiesc în zone îndepărtate.

Poate că unul dintre cele mai mari avantaje ale locurilor de muncă independente este acela că puteți să vă luați vacanță ori de câte ori doriți. Bineînțeles, dacă doriți să lucrați în concediu, se poate și acest lucru spre deosebire de un loc de muncă fix de birou.
Doar din cele menționate mai sus și din multe alte motive, persoanele independente sunt stabile în munca lor. Ei nu pot fi concediați, nu se mai pot întoarce la o poziție inferioară sau nu s-au mutat. Nu depinde de întreaga viață a înțelepciunii managerilor invizibili. Nu le pasă să piardă un client, deoarece știu cum să vină cu noi.