Viata

Relatia platonica duce la iubire sau este prietenie ? – II

O prietenie platonica sanatoasa si fericita inseamna ca ambele persoane implicate isi vor respecta limitele fizice si emotionale ale prieteniei – si intr-o prietenie platonica, asta nu inseamna nicio intimitate fizica.

Ceea ce nu inseamna o relatie platonica
Pentru o relatie strict platonica, trebuie sa fie lipsita de intimitate fizica, inclusiv sarutari, intalniri si sex.

Daca doua persoane intr-o relatie platonica se saruta – relatia nu mai este considerata platonica. In schimb, relatia ar putea evolua in intalniri, prieteni cu beneficii sau chiar o relatie de dragoste angajata.

O relatie platonica pur si simplu nu exista daca cele doua persoane implicate sunt mai mult decat prieteni.

Cu toate acestea, este posibil ca prietenii platonici sa se indragosteasca unul de celalalt si acest lucru nu trebuie sa fie o situatie stresanta – necesita pur si simplu conversatii onesti.

Unele relatii platonice vor dura o viata fara confuzie cu privire la un potential interes amoros. Cu toate acestea, pentru altii, navigarea intr-o prietenie platonica poate fi o experienta dificila, mai ales daca o persoana incepe sa simta emotii mai puternice decat cealalta.

Este bine sa ne deschidem despre sentimentele romantice intr-o prietenie platonica. Prietenii stranse si semnificative necesita conversatii deschise si oneste. Dar daca sentimentele romantice sunt nerecomandate, o relatie platonica sanatoasa poate continua doar daca ambele persoane implicate se asculta si se respecta reciproc si nu fac presiuni pentru mai mult. Acest lucru poate insemna ca cei cu sentimente mai puternice ar putea avea nevoie sa isi rezolve propria suferinta emotionala atunci cand prietenul lor intalneste noi interese si intalniri de dragoste.